Beyin Taramaları

Dernek geçmişi

Dernek 2021 yılında Antalya/Muratpaşa merkezli olarak Türkiye'nin farklı yerlerinde yaşayan üyelerce kurulmuştur. Üyeler Huntington hastası yakını ya da çevresinde bu hastalıktan mağdur olan insanların bulunduğu iş insanı, sanatçı ve doktorlardan oluşmaktadır. Derneğin kurulma süreci Huntington hastalığıyla ilgili uluslararası çalışan EHDN ve EHA 'yla yapılan görüşmeler neticesinde başlamıştır. Dernek şu anda dünya çapında yapılan araştırmaları hasta ve hasta yakınları için derlemekte, Türkiye içindeki ar-ge çalışmalarına hazırlık yapmaktadır.

Kurucu Üyeler

InShot_20201130_170605089.jpg
NAİM ÖZDEMİR
Gsm: +90 530 930 46 77

Dernek başkanıdır. European Huntington's Disease Network üyesidir. Turizm sektöründe girişimcidir. Birinci dereceden Huntington hasta yakını olması sebebiyle uzun yıllardan beri sürekli olarak EHDN ve EHA ile görüşmeler yapmış, bu görüşmeler sonucunda kendisine dernekleşme ve işbirliği teklif edilmiştir.

(45)_edited.jpg
İLHAMİ ÖZDEMİR
Gsm: +90 532 176 76 86

Derneğin başkan yardımcısıdır. European Huntington's Disease Network üyesidir.

Profesyonel hayatında oyuncu olarak çalışmaktadır. Birinci dereceden Huntington hasta yakını olması sebebiyle derneğin kurulma sürecine dahil olmuştur.

IMG_20201208_221755_675.jpg
+90506 481 06 83

Derneğin dış ilişkiler yönetmendir. European Huntington's Disease Network üyesidir. Doktordur. Birinci dereceden Huntington hasta yakını olması sebebiyle ve hekim  olduğu için uzun zamandan beri yurt içinde ve yurt dışında araştırmalar yapmakta, laboratuvar çalışmalarını yakından takip etmektedir.

Derneğin kurucu üyesidir.

Hastalıkla ilgili süreçler konusunda toplanan nörolojik verilerle ilgili araştırma ve danışmanlık yapmaktadır.

Nörolog Uzm. Dr. REZAN ALP
Katarakt ameliyatı

Derneğin kurucu üyesidir.  Hastalıkla ilgili süreçler konusunda toplanan psikiyatrik verilerle ilgili danışmanlık  ve araştırma yapmaktadır.

Psikiyatrist Uzm. Dr. PELİN AVCU

Nörolog Uzm. Dr. SEHER KAKDAŞ
IMG_20201209_105820_375.jpg

2002 yılında Anadolu Lisesinden , 2008 yılında Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olmuştur. 2009 - 2013 yılları arasında Erzurum Atatürk Üniversitesi Nöroloji Ana Bilim Dalında Uzmanlık eğitimi almıştır. 2014-2016 yıllarında Erzurum Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi'nde nöroloji uzman hekimi olarak DHY görevini tamamladıktan sonra  Gebze Fatih Devlet Hastanesi'ne  atanmış halen görevine burada devam etmektedir.

Nörolog Uzm. Dr. TÜLAY Y. EROL

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELERİ

+90 506 481 06 83

ÇİĞDEM AYDAŞ
BERNA AKŞMEŞE
HÜSEYİN DOĞAN

Üye

Sekreter

Çocuk gelişimi öğretmenidir.

Sayman

Ev hanımıdır

YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELERİ

Uzm. Dr. REZAN ALP

Psk. KEZBAN ÖZDEMİR

Psikiyatrist Hekimdir.

Derneğin kurucu üyesidir.  Hastalıkla ilgili süreçler konusunda toplanan psikiyatrik verilerle ilgili danışmanlık  ve araştırma yapmaktadır.

Uzm. Dr. PELİN AVCU

Uzm. Dr. TÜLAY Y. EROL
InShot_20201130_170605089.jpg
NAİM ÖZDEMİR
Gsm: +90 530 930 46 77

1653913519500_edited.jpg
ÇİĞDEM AYDAŞ

Sekreter

Çocuk gelişimi öğretmenidir.

(45)_edited.jpg
İLHAMİ ÖZDEMİR
Gsm: +90 532 176 76 86

Derneğin başkan yardımcısıdır. European Huntington's Disease Network üyesidir.

IMG_20201208_221755_675.jpg
+90 506 481 06 83

1653913519484_edited.jpg
BERNA AKMEŞE

Sayman

Ev hanımıdır. Derneğin finansal işlerini yönetmenktedir.

YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELERİ

Nörolog Uzm. Dr. REZAN ALP
Psk. KEZBAN ÖZDEMİR

Uzman Psikolog

Birinci dereceden Huntington hasta yakınıdır. Hasta ve hasta yakınlarına psikolojik destek ulaşması için çalışmalar yapmaktadır.

Psikiyatrist Uzm. Dr. PELİN AVCU

Nörolog Uzm. Dr. TÜLAY Y. EROL

....

1653913519466.jpg
SÜMEYRA ALTINÖZ

İngilizce öğretmenidir. Derneğin sosyal medya ve saha çalışmalarını yürütmektedir. Birinci derece Huntington hasta yakınıdır.

DENETLEME KURULU ÜYELERİ
Ercan Dursun
Alper Süzer
( Birinci derece Huntington hasta yakınıdır.)
Gülsüm Aydaş

DENETLEME KURULU YEDEK ÜYELERİ
Kazım Uçarcan

Hüseyin Doğan ( Birinci derece Huntington hasta yakınıdır.)
Birol Kaya